“Pelerinajul nu este altceva decât să simțim invitația și îndemnul de a merge împreună pe drum, cerând Domnului harul de a ne depăși nemulțumirile și neîncrederile vechi și prezente, transformândule în noi oportunități în beneficiul comunității. Înseamnă să ne despărțim de confortul și certitudinile zilnice în căutarea unei noi vieți pământești, pe care Domnul vrea să neo ofere drept cadou. Pelerinajul este o provocare pentru a descoperi și a transmite spiritul conviețuirii, să nu ne fie frică de contactul reciproc, de întâlnirile interetnice și de asistență la nevoie.”

“Domnul nu îl va dezamăgi pe cel care își asumă riscuri. Să mergem pe drum, să mergem împreună pe drum și să permitem Evangheliei să fie dospeala care este capabilă să pătrundă totul și poată să dea popoarelor noastre bucuria mântuirii în unitate și frăție.”

Papa Francisc
Șumuleu Ciuc

CALEA VIA MARIAE stabilește o legătură între centrele culturale și cele religioase și spirituale din
Europa Centrală și de Est cu o rețea de căi de pelerinaje și un traseu pentru biciclete, realizând
astfel un program comun de turism tematic în 8 țări din Europa Centrală și de Est. Ruta Via  Mariae este explicit o rețea.

Cine suntem noi?

Întreținerea Rutei Mariei este realizată de Asociația Internațională a Rețelelor din Mary's Route. Dacă aveți întrebări despre rute sau evenimente, nu ezitați să ne contactați.

International Network Association of the Mary’s Route(INAM)

Hungary, 8200 Veszprém
Házgyári út 4.

Manager al traseului cultural

dr. Zsófia Galgócziné Szabó
+36 (30) 552 5319
rendezveny@mariaut.hu

Președinte al traseului cultural

dr. Tamás Szabó
+36 (30) 467 6444
szabo.tamas@komfort.hu

Relatii Internationale

Veronika Szabó
+36 (30) 717 7092
kapcsolat@mariaut.hu

 Contact

© Copyright 2020 Mária Út Egyesület - All Rights Reserved